Wachten duurt lang, maar het is zover: De PMD container wordt uitgeleverd!

De gemeente is zelf aan zet als het gaat om de kosten voor afval. U krijgt een derde container, om de inzameling van plastic te stimuleren.
Gemeentebelangen heeft de keuze gemaakt om de vervuiler te laten betalen. Dit betekent dat de kosten voor groenafval zijn gedaald en de kosten voor restafval zijn toegenomen. In restafval zit de meeste vervuiling en kost om te verwerken het meest.
De groene en PDM containers worden straks 1 x per 2 weken geleegd, de grijze container wordt 1 x per 4 weken geleegd. Inwoners worden op deze manier gestimuleerd om (nog) beter hun afval te scheiden. ( Oud papier, glas en kleding/huisraad kunnen ook gerecycled worden )

Afval kost geld, maar niet alles is afval. We kunnen gezamenlijk besparen door afval goed te scheiden. Daarom wil Gemeente-belangen in de komende jaren ook het afvalbrengpunt in 2e Exloërmond aanpakken. We willen kijken of we een nog betere manier kunnen vinden om de vervuiler te laten betalen. In het verlengde daarvan willen we kijken of we op die manier de kosten voor het aanleveren van afval kunnen verlagen. Wij vinden dat oud ijzer moet worden kunnen ingezameld voor de weegbrug, omdat ijzer geen afval is, maar hergebruikt kan worden.

Tussen 16 en 27 juli 2018 wordt bij alle huishoudens in de gemeente Borger-Odoorn een container afgeleverd voor de inzameling van PMD-afval.
De plastic zakken kunt u voortaan ook in de container doen, maar los mag ook. Sommige inwoners gebruiken liever de doorzichtige zakken voor het inzamelen. Wilt u een plastic zak gebruiken, dan graag deze blijven gebruiken. Als inwonerss donkere vuilniszakken gaan gebruiken is de controle lastig en kunnen leveringen afgekeurd worden omdat er andere zaken bij in zitten. Dit kost ontzettend veel geld en dit moeten we proberen te voorkomen. We zullen er met elkaar een succes van moeten maken!

U hoeft niet thuis te zijn om de container in ontvangst te nemen. Met de PMD-containers kunnen we afval nog beter scheiden en zo plastic verpakkingsmateriaal, metaal en drankkartons maximaal hergebruiken. Alle inwoners krijgen nog een brief met meer informatie.
Op http://www.borger-odoorn.nl/afval kunt u lezen wat er wel en niet in de PMD-container kan/mag.