vergroenen van (school)pleinen, GROEN, GROENER, GROENST. Daltonschool Ees.

GROEN, GROENER, GROENST
Vanochtend is ons raadslid, Daan Hooiveld, op bezoek geweest bij de Daltonschool te Ees.
Naar aanleiding van onze motie over het vergroenen van (school)pleinen wilden een aantal betrokken ouders én de teamleidster van de school laten zien hoeveel ze al hebben ondernomen om het plein aan te passen.
Het plein heeft exact de uitstraling en inrichting zoals Gemeentebelangen die het liefste ziet. Aan de voorzijde van de school bevindt zich een betegeld schoolplein met speeltoestellen, met aan de randen ervan moestuintjes en fruitbomen. De achterzijde bevat een volledig klim- en klauterbos.
‘Wij hebben de moestuintjes en fruitbomen zelf ingericht en geplant’, zeggen betrokken ouders Ellen de Mooy en Marike Sajet. De Mooy houdt zich bezig met de inrichting van het schoolplein. ‘Ellen is onze pleinfanaat’, lacht Sajet.
Volgens Annet Hilgen, teamleidster op de Daltonschool, spelen de planten ook een belangrijke rol in het onderwijs: ‘Nu verzorgen de juffen het onderwijs rondom de moestuinen, maar straks is het de bedoeling dat Ellen hier ook een grotere rol in krijgt. We doen het allemaal samen.’
Wanneer Hilgen, De Mooy en Sajet de achterzijde van het plein laten zien, beginnen ze alle drie tegelijk te stralen. ‘De kinderen komen elke dag thuis en je ziet dan dat ze buiten hebben gespeeld. Dat vind ik geweldig om te zien’, zegt De Mooy. Haar drie kinderen spelen dagelijks in het klim- en klauterbosje achter de school.
‘Hier draait het om, plezier voor het kind en de leerkracht’, besluit Hilgen.