NIEUWS ►
Kijkt u gerust even rond, lees het laatste nieuws of schrijf u in op onze nieuwsbrief!

Spoorverbinding Veendam – Stadskanaal

Spoorverbinding Veendam Stadskanaal

Vlak voor de provinciale verkiezingen is er besloten dat de reizigerstrein Groningen – Veendam in de toekomst door gaat rijden naar Stadskanaal.

Tijdens meerdere bijeenkomsten werd daarbij als eindpunt het voormalige Philips terrein in Stadskanaal (thv Nieuw Buinen) genoemd. Deze locatie genoot eveneens de voorkeur van Gemeentebelangen Borger-Odoorn.

Uiteindelijk is de eindlocatie van deze Arriva trein vastgesteld op het zogenaamde STAR-station in Stadskanaal. Als argumenten werden door Arriva/STAR aangegeven dat als ze een paar minuten verder naar het Philipsterrein door moeten rijden, ze hun basisdienstregeling niet kunnen halen en de exploitatie en onderhoudskosten van de infra zullen toenemen.

Gemeentebelangen heeft hierover een schriftelijke vraag gesteld aan het college. Het college gaf aan dat ook zij liever zagen dat het doorgetrokken werd naar het Philips terrein (goed voor bereikbaarheid van onze gemeente en zéker voor Nieuw Buinen ).
In contact met buurgemeente Stadskanaal is afgesproken dat deze gemeente ons gevoel bij de provincie Groningen kenbaar  maakt. Verder is er een artikel in de krant “De Kanaalstreek” geplaatst waar onze voorkeur aangegeven is.