Onderzoek verbinding N34-Mondenweg

Als een automobilist of vragenwagenchauffeur nu vanaf de N34 naar de Drentse Mondenweg wil, ontkomt hij er niet aan door een van de kernen in Borger-Odoorn te rijden. Een groot deel van het grote verkeer verplaatst zich via Borger, Exloo en 2e Exloërmond richting de Mondenweg. Gemeentebelangen ervaart dit grote verkeer dat door de dorpen rijdt als vervelend en heeft het gevraagd om een onderzoek.

Insteek van dit onderzoek moet zijn een oplossing voor het grote verkeer dat zich van de N34 naar de Monderweg wil verplaatsen en visa versa. “Aangezien dit een bekend probleem is dat regionaal een negatief effect heeft, vragen wij het college om samen met de gemeenten Emmen en Coevorden en de provincie Drenthe onderzoek te doen naar een oplossing” aldus fractievoorzitter Niek Wind.

Het probleem van de oost-westverbinding is niet iets van vandaag, maar speelt al langer. Een eenvoudige oplossing ligt ook niet kant-en-klaar op de toonbank. Toch ziet Gemeentebelangen het belang in van een onderzoek waarbij er op zoek wordt gegaan naar een langdurige oplossing.

Wind: “Het is zaak de alternatieven en oplossing scherp in beeld te krijgen en daarvan ook de prijs te kennen, dan kun je gezamenlijk een afweging maken. Het is een complex probleem, dat zich niet snel en eenvoudig op laat lossen. Toch willen we graag inzicht krijgen in de mogelijkheden en alternatieven, zodat we op lange termijn een oplossing in beeld kunnen brengen.”