Officieel afscheid Ton Souverein

Wethouder Ton Souverein nam woensdag 6 juni afscheid als wethouder van onze gemeente. Hij en zijn vrouw werden als verrassing van huis gehaald met een prachtige oldtimer. In het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis kwamen vele genodigden hem de hand schudden.
Burgemeester Jan Seton en directeur Jaap Gorseling spraken mooie, lovende woorden en overhandigden hem een aantal cadeaus.
Huidig fractievoorzitter Miranda Pathuis bedankte Ton voor alles wat hij voor Gemeentebelangen en onze gemeente heeft gedaan:

Beste Ton,

In 2010 ben je als raadslid begonnen. Al gauw viel jouw interesse voor met name de financiën op. Als nieuw raadslid in een fractie van 6 viel je niet echt op, je was meer op de achtergrond aanwezig. Na 4 jaar raadslid kwam de mogelijkheid om als wethouder aan de slag te gaan. Als een halve wethouder heb je de afgelopen 4 jaar het college versterkt. In het begin waren er veel kritische noten van de oppositie, maar jij hebt laten zien dat al die kritiek overbodig was. De financiële positie van onze gemeente heb je goed op orde achtergelaten. Onze complimenten voor de vele inspanningen die je daarvoor hebt gedaan.

Lieve Ton, we kennen jou als een rustige, aardige man. Je bent ingetogen, maar soms maak je opmerkingen waarvan iedereen in een deuk ligt. Dat is een gave die lang niet iedereen heeft. Persoonlijk heb ik je ook vaak even om raad gevraagd. Je stond altijd open voor een gezellig praatje. Tijdens mijn ziekte kreeg ik regelmatig hele lieve plaatjes en woorden van jou, nogmaals dank hiervoor. Vorig jaar ben je zelf onder het mes geweest en hebt een nieuwe heup gekregen. Toen kon ik gelukkig iets terug sturen. Het herstel is goed verlopen en ik vind het mooi om te zien dat je heel voorzichtig weer op de racefiets stapt.

Ton, je neemt nu afscheid als wethouder, maar gelukkig nog niet van de politiek. Je blijft lid van Gemeentebelangen en de leden hebben jou gisteravond gekozen als hun nieuwe voorzitter. Na een roerig half jaar komt de rust bij ons terug en jij hebt aangegeven ook jouw steentje te willen bijdragen. We gaan je dus nog vaak tegenkomen, niet aan de raadstafel, maar achter de schermen wel.
Ik, ook een nieuwe fractie-voorzitter, vind het daarom een groot genoegen dat ik jou mag bedanken voor alles wat je voor Gemeentebelangen, maar ook voor onze gemeente hebt gedaan!

Lieve Ton, samen met Margret heb je nu genoeg tijd om te genieten van je welverdiende rust. Jullie gaan graag samen op stap, naar familie en vrienden, maar ook zijn jullie regelmatig te vinden bij klassieke concerten en culturele optredens. Gisteravond heb je al een mooie bos bloemen gekregen, vandaag mag ik je namens Gemeentebelangen blij maken met een kunst-en cultuurkaart. Hiermee kunnen jullie zelf iets uitzoeken en een mooie avond/middag beleven.
Ton, bedankt voor het vele werk wat je voor onze gemeente en voor Gemeentebelangen hebt gedaan. Wij wensen jou veel geluk en hopen dat je nog lang en in goede gezondheid mag genieten van je pensioen.
Ton bedankt!”