maiden speech, Simone, Toeristenbelasting.

Onze eigen Simone Muskee hield zojuist haar digitale maiden speech, ze deed het super. Hoe mooi is het ook dat ze haar speech kon houden over een onderwerp dat voor haarzelf erg belangrijk is: De toeristenbelasting.
Super gedaan, Simone!
‘BORGER-ODOORN IS VOOR IEDEREEN’
Gemeentebelangen Borger-Odoorn heeft zich na de vorige vaststelling van het tarief voor de toeristenbelasting vastgebeten in het onderwerp. Na grondig onderzoek te hebben gedaan naar alle ins-en-outs van deze heffingspost, is dit de conclusie van Simone Muskee van Gemeentebelangen: ‘Het moet eerlijker, want Borger-Odoorn is er voor iedereen’. Tijdens de raadsvergadering van 29 april komt haar partij dan ook met een, voor Drenthe, revolutionair voorstel.
Het Recreatieschap Drenthe stelt nu voor om het vaste bedrag per nacht afhankelijk te laten zijn van het type accommodatie: dit houdt in dat bezoekers van een luxe vakantiepark meer betalen dan bezoekers van een groepsaccommodatie.
Gemeentebelangen introduceert tijdens de raadsbijeenkomst van 29 april een grondige hervorming voor de berekening van de toeristenbelasting. Muskee en haar partij pleiten voor een vast, laag tarief tot maximaal 1 euro per overnachting met daarnaast een tarief dat gebaseerd is op een percentage van de logiesomzet van de betreffende accommodatie.
‘We moeten toe naar een eerlijker systeem waarin iedere toerist verhoudingsgewijs naar draagkracht betaalt’, stelt Muskee, ‘immers de gezinnen met minder budget vind je veel minder vaak op de luxe resorts. Wat ons betreft stappen we dan ook af van de gewoonte om het advies van het Recreatieschap Drenthe klakkeloos over te nemen, want dit is in onze ogen sterk achterhaald. De methode die wij nu voorstellen, is gebaseerd op het voorstel van RECRON, de belangenbehartiger van campings en vakantieparken.’
Volgens Gemeentebelangen wordt met deze benadering rekening gehouden met zowel ondernemers, inwoners als toeristen. ‘Wij hopen dat we met de raad ervoor kunnen zorgen dat de extra gelden die vrijkomen met deze heffingsmethodiek kunnen terugvloeien naar onze inwoners, ondernemers én toeristen, want Borger-Odoorn is voor iedereen’, besluit Muskee.