LEEFBAAR BORGER-ODOORN BEKENT KLEUR

Tijdens de raadsvergadering van 18 maart werd een nieuwe fractie-assistent voor Leefbaar Borger-Odoorn geïnstalleerd. Mevrouw Bianca Haan, in het nabije verleden onder meer woordvoerster van VV De Treffer ’16 in 2e Exloërmond en nu nog steeds trainster van een paar teams van deze vereniging.
Mag en kan dit? ‘Ja’. Voelt het goed? ‘Nee’, zo oordelen de fracties van Gemeentebelangen en GroenLinks. Een jaar geleden immers, heeft een raadsbrede werkgroep in alle objectiviteit getracht een oplossing te vinden voor het conflict tussen TEVV en De Treffer ’16 dat 2e Exloërmond al vijf jaar in zijn greep houdt. Veel energie is al besteed om de kibbelende partijen tot onderlinge toenadering te bewegen. Tot nu toe zonder succes.
Het werd er vorig jaar niet beter op toen Leefbaar Borger-Odoorn de voetbalwerkgroep moest verlaten wegens een fundamentele vertrouwensbreuk daarbinnen. Dan nu de benoeming van mevrouw Haan, die zich altijd een bevlogen lid heeft betoond en nog steeds betoont van De Treffer ’16. Het mag, maar wij vinden het op zijn zachtst gezegd ‘niet handig’. Hoe kan Leefbaar nu nog objectief, onpartijdig en geloofwaardig meewerken aan een oplossing voor dit conflict?
Wij, Gemeentebelangen en GroenLinks, willen dit gezegd hebben. Voor alle duidelijkheid. Aan onze partijen zal het niet liggen als het gaat om het vinden van een échte oplossing. Een oplossing voor zowel De Treffer ’16 als TEVV en Stichting Dorpshuis 2e Exloërmond, maar bovenal: een eerlijke en objectieve oplossing voor alle inwoners van 2e Exloërmond.