Glasvezel gaat er komen in buitengebied!

Voor de toekomst van Borger-Odoorn is het van groot belang dat snel internet wordt gerealiseerd.
Coöperatie Breedband Borger-Odoorn is al jaren hiervoor in onze gemeente erg actief. Zij zijn met veel energie en doorzettingsvermogen aan het werk. Door diverse omstandigheden onderweg, werd het geduld en de vastberadenheid van de coöperatie op de proef gesteld. Het was moeizaam en heeft lang geduurd, maar vanmorgen kwam er eindelijk positief nieuws! De financiën zijn rond!

Vanuit de provincie wordt er een lening van 4,4 miljoen euro verleend aan de coöperatie. De gemeente geeft een subsidie van 200.000 euro en de Rabobank verstrekt 100.000 euro. Met dit geld kunnen 1254 huishoudens in het “witte” buitengebied aangesloten worden op een snelle internetverbinding. Als er 920 daadwerkelijke aanmeldingen zijn wordt er gestart. De maandelijkse kosten komen op ongeveer 15 euro per maand. Hierbij komen nog wel de kosten voor het abonnement van een provider. De Coöperatie weet dat de behoefte aan snel internet in het buitengebied groot is en verwacht dat het minimaal aantal aanmeldingen geen problemen gaat opleveren. Zowel particulieren als ondernemers kunnen zich aanmelden. De verwachting is, om in het voorjaar van 2019 te starten met de aanleg van 184 km aan kabels.

Op www.breedbandborger-odoorn.nl kunt u zich aanmelden. Vanaf november worden er tevens ambassadeurs ingezet om mensen sneller over de streep te trekken.

Gemeentebelangen is erg blij met dit resultaat en hoopt dat er daadwerkelijk in 2019 gestart kan worden! Wij complimenteren de leden van Coöperatie Breedband Borger-Odoorn met dit resultaat en wij geven hun een grote pluim voor hun doorzettingsvermogen en enthousiasme.