Gemeentebelangen trots op sport- en gezondheidsakkoord.

Gemeentebelangen trots op sport- en gezondheidsakkoord

Borger-Odoorn is de eerste Drentse gemeente die een sport- en gezondheidsakkoord heeft afgesloten. Op woensdag 22 januari werd het akkoord ondertekend door alle betrokken partijen. Gemeentebelangen is trots dat Borger-Odoorn op dit gebied een voorloper gaat zijn. 

Een groot aantal thema’s die terugkomen in het akkoord staan bij ons hoog op de agenda en sommigen zijn zelfs terug te vinden in ons verkiezingsprogramma. Eén van deze thema’s is het thema schoolzwemmen. Ons raadslid Ron Reinds liet in het verkiezingsprogramma weten een enorm voorstander te zijn voor de (her)invoering van het schoolzwemmen binnen onze gemeentegrenzen. Het schoolzwemmen zal door de gehele gemeente worden uitgerold nadat in Valthermond een proef zou worden uitgevoerd. De manier waarop het schoolzwemmen nu vormgegeven zal gaan worden, is dezelfde manier als dat wij ons een aantal jaren geleden al voor ons zagen. We zijn dan ook erg blij dat deze ontwikkeling zal worden doorgezet. 

Het gehele sport- en gezondheidsakkoord stelt ons meer dan tevreden en wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij de inwoners van Borger-Odoorn, samen met alle betrokken partijen, nog gezonder kunnen maken.