Gemeentebelangen op bezoek bij “LEKKER HIP” in Borger

Een afvaardiging (leden, fractie en bestuur) van Gemeentebelangen bezocht in hun traditionele maandelijkse bedrijfsbezoek, dit keer “LEKKER HIP, thee, kado & zo” in Borger. In het voormalig pand van de plaatselijke juwelier Luitjens en later Familie Den Heijer, heeft Marissa Hoedeman en haar moeder Wilma een winkel met ,zoals de naam al aangeeft, heerlijke delicatessen en vele soorten thee en leuke cadeautjes. De winkel wordt gerund door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en hun begeleiders.

De delegatie van Gemeentebelangen werd echter ook mee genomen in de verdere plannen van Marissa, om in Borger een bruisende kern te laten ontstaan. Daarvoor liepen we naar de Hoofdstraat 32 te Borger, het voormalig gemeentehuis, waar Marissa haar ambitieuze plannen presenteerde. Ruim 6 jaar runt ze nu haar winkel LEKKER HIP en ze wil graag in het voormalig gemeentehuis het LEKKER HIP concept verder uitbouwen met het vertrouwde assortiment. Dit alles zal gepresenteerd worden in verschillende winkeltjes met een centrale kassa. Door deze uitbreiding ontstaat er meer werkgelegenheid en diversiteit in de werkplekken. Dit komt het motto “we don’t hire people to work, we create work to hire people!” alleen maar ten goede. Marissa vindt, dat ook deze kwetsbare mensen een zinvolle werkplek verdienen midden in de maatschappij. Het gebouw, aangekocht door STICHTING HUNEBEDCITY, is natuurlijk heel groot en dat biedt mogelijkheden om daar een sociale plek te creëren, die voor een bindende factor in het dorpsleven gaat zorgen. Trouwens het geldt niet alleen voor Borger, maar voor de gehele gemeente, licht Marissa toe. Het is de bedoeling het oude gemeentehuis zoveel mogelijk in dezelfde staat te houden, zoals het altijd was.

In de winkel aan de Hoofdstraat 20 werden we daarna ontvangen met een kop koffie, thee en een lekkere versnapering. Medewerker Niels praatte de aanwezigen bij over, wat voor werk hij zoal doet. Ook wat zijn motivatie is om sinds 2015 werkzaam te zijn bij LEKKER HIP. Ondertussen serveerden medewerkers Gabriëlle en Sem de personen van Gemeentebelangen de lekkernijen. Niels vertelde, dat er wel zo’n 150 soorten thee aanwezig zijn in de winkel en dat zij met elkaar (inclusief de begeleiding) zorgen dat de winkel gerund wordt. De aanwezigen konden constateren, dat het enthousiasme van de medewerkers zeer groot is en ze allemaal erg veel plezier hebben in hun dagelijkse werkzaamheden! Op dit moment biedt de winkel LEKKER HIP 6 werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het totale team bestaat uit zo’n 22 medewerkers, waaronder gediplomeerde begeleiders en vrijwilligers. Marissa hoopt in de toekomst, na het betrekken van het oude gemeentehuis, circa 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie zinvolle baan te kunnen verschaffen.
Gemeentebelangen vindt dit een mooi en ambitieus plan en wensen de stichting veel succes bij het realiseren van hun doelen.

Niels vertelt enthousiast over zijn werkzaamheden bij Lekker Hip!