GEMEENTEBELANGEN HEKELT BEDREIGINGEN JEGENS BEMIDDELAAR VOETBALRUZIE

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 mei 2020 sprak Gemeentebelangen-raadslid, Ron Reinds, zijn afschuw uit over de bedreigingen aan het adres van de laatste bemiddelaar in de, reeds vier jaar durende, voetbalruzie van 2e Exloërmond.

Het doelwit van de bedreigingen zou tijdens de raadsvergadering optreden als inspreker in de gemeenteraad, maar dit is hem door individuen behorende bij een van de ruziënde clubs onmogelijk gemaakt. Deze jongste bedreiging is er één in een lange reeks van vergelijkbare incidenten. Al sinds 2016, het jaar waarin alle ellende begon, worden verschillende mensen doelmatig en in het openbaar bedreigd, beledigd en monddood gemaakt. Onder de slachtoffers zijn ook (raads-)leden van Gemeentebelangen.

‘Ik heb hier maar één woord voor over: crimineel’, spreekt een ziedende Reinds tijdens de betreffende raadsvergadering. In zijn woordvoering benadrukt Reinds nogmaals dat de gehele raad in oktober 2019 een motie heeft aangenomen waarin staat dat de inwoners van 2e Exloërmond tot 1 juli 2020 de tijd hebben om met een oplossing te komen. Gemeentebelangen betreurt de huidige situatie, maar ziet het op korte termijn wat betreft het voetbal in 2e Exloërmond, zeer somber in. Het dorp is aan zet, maar de huidige twee partijen komen niet meer in aanmerking voor de huur van de voetbalvelden in het dorp.

Reinds hoopt dat men in 2e Exloërmond, na een jaar zonder voetbal, tot bedaren zal komen. ‘Een frisse start met nieuwe en gedreven mensen, dat is de beste oplossing en dat is wat de jeugd verdient.’