Erepenning voor Alex Eding uit Borger

De eerste zilveren erepenning van de gemeente Borger-Odoorn is vanochtend uitgereikt aan Alex Eding uit Borger.
De 51-jarige Borgerder ontving deze gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Seton. Hij kreeg de gemeentepenning als blijk van waardering omdat hij zich ‘door algemeen erkende bijzondere verdiensten op zeer uitzonderlijke wijze voor de samenleving van Borger-Odoorn heeft ingezet’.
De erepenning werd begin 2018 na een initiatiefvoorstel van Gemeentebelangen en de PvdA in de raad besproken en kort daarna met instemming van de overige partijen ingevoerd.
Vandaag werd hij dan voor het eerst uitgereikt nadat Alex Eding was voorgedragen door enkele plaatsgenoten. Naast de zilveren onderscheiding ontving hij een daarbij behorend draagteken en een oorkonde waarin de bijzondere verdiensten voor de samenleving van Borger-Odoorn werden vermeld.
Met zijn lijfspreuk “niets is onmogelijk” laat de Borgerder ondernemer, hij is eigenaar van een kapsalon, al jaren van zich horen. Hij bruist van de energie en de ideeën, is eigenwijs waardoor hij vaak tegen muren aanloopt maar geeft nooit op. “Als Eding het niet doet dan doet niemand het” is een veel gehoorde kreet in Borger en omgeving.
Initiatieven als ‘Brommers kiek’n met toertocht’(opbrengst ging naar een goed doel), Tikki Takki Touzani(gedeelte van de opbrengst naar de voetbalvereniging), EK damesvoetbal kijken in de Koesteeg, ‘doe een wens aktie’ tijdens een kerstmarkt waarbij de opbrengst wederom naar een goed doel ging, openlucht autobioscoop in Borger, Pleinfeest, bevrijdingsfeest met oa oude legervoertuigen in Borger, TT500 rit in Borger met motoren over het oude TT-circuit, de hunebedloop, aankomst Sinterklaas per boot, paalvechten in het kanaal en natuurlijk de Borgerder Oerexpress is nog maar een kleine opsomming van door hem georganiseerde evenementen. Een aantal van deze activiteiten organiseerde hij namens de Ondernemersvereniging en andere als privé persoon.
Zo stond voor dit jaar BorgerBevrijd75 op het programma. Een groots georganiseerd festijn waarbij Corona helaas roet in het eten gooide. Wellicht is het mogelijk dat in 2021 enkele activiteiten alsnog plaats gaan vinden als de situatie dat toelaat.
Alex Eding is op cultureel, sociaal, maatschappelijk en sportief gebied een bezige bij die zeker wat Gemeentebelangen betreft nog jaren door mag gaan!