College en Raadsleden op bezoek in Eeserveen.

Het Dorpenbezoek aan Eeserveen was een zeer leuke bijeenkomst in een sfeervolle omgeving. De ontvangst was in de oude basisschool in Eeserveen, die nu ook als Dorpshuis wordt gebruikt. Het bestuur van Plaatselijk Belang had het college en de aanwezige raadsleden al bijgepraat over de wensen, die nog leven in hun gemeenschap. Daar werden zowel een aantal negatieve zaken (gevaarlijke verkeerssituaties) er uitgelicht (4 jaar geleden al afspraken over gemaakt met gemeente), maar ook een aantal positieve zaken (aanpak Middenweg, Dorpsbudgetten) werden nadrukkelijk genoemd. Dat was ook wel eens prettig om te horen. Voordat de inwoners verschenen, werd er nog eerst een hapje en een drankje genuttigd in Bistro De Wilde Kers. De stroom was ongelukkigerwijs uitgevallen, maar op een zeer constructieve en leuke manier werd er een oplossing bedacht, zodat allen toch konden genieten van een heerlijke hap. Na deze heerlijke versnapering werd er een bezoek gebracht aan Maatschap Huizing-Tonkens, een biologische opfok-leghennen bedrijf.  De eigenaren gaven een mooie en duidelijke presentatie van hun dagelijkse bezigheden en hoe ze hun 40.000 kuikens opvoeden tot 17 weken oude leghennen. Heel interessant om te zien wat de huidige techniek allemaal kan bijdragen aan het verwezenlijken hiervan.

Om 19.30 uur kwamen een aantal inwoners van Eeserveen in het oude Schoolgebouw om met het college en de raad van gedachten te wisselen. Veelal zaken, hetgeen het bestuur had ingebracht, kwamen nu ook langs. Uiteraard kwamen ook andere zaken en gevoelens van de inwoners aan de orde. Het geheel gebeurde echter in een zeer ontspannen sfeer, waarbij sommige inwoners ook duidelijk positieve geluiden lieten horen richting de gemeente.