Project Werktraining Borger-Odoorn zeer succesvol

Project Werktraining Borger-Odoorn zeer succesvol

 

Onlangs hebben twee raadsleden van Gemeentebelangen, Johan Nijmeijer en Daan Hooiveld, een bezoek gebracht aan het succesvolle Project Werktraining Borger-Odoorn om daar kort bij te praten met projectleider Wim Zijnge over het succes van het project.
Inmiddels hebben al vier inwoners het project met succes doorlopen en hebben zij weer een reguliere baan.Sinds 2015 biedt Zijnge met zijn re-integratieproject, in samenwerking met de EMCO-Groep, hulp aan inwoners van Borger-Odoorn die gebruikmaken van een bijstandsuitkering. Het doel van het project is om dit deel van onze inwoners weer aan een reguliere baan te helpen. Tot nog toe, lijkt het project succesvol te zijn. ‘Vier jongens zijn weer aan het werk en de vijfde loopt op dit moment stage.’ Vertelt Zijnge.

Gemeentebelangen was destijds al een groot voorstander van dit project, omdat het een zeer uniek project is. Het werk dat de deelnemers leveren, leveren zij vóór de gemeente. Alle deelnemers aan het project moeten zich nuttig maken voor de samenleving en de andere inwoners van de gemeente. Daarom loopt het werk dat ze doen uiteen van groenonderhoud tot het wassen van verkeersborden. Vaak werken de cliënten van het project ook samen met de buitendienst van de gemeente.

Daarnaast spreekt Zijnges aanpak Gemeentebelangen aan. Zijnge zet zichzelf op gelijke hoogte met zijn cliënten en hij spreekt dezelfde taal. Het hele project is gebaseerd op onderling vertrouwen. Door zijn aanpak ontstaat er een wederzijdse vertrouwensband tussen Zijnge en zijn cliënten en daardoor kan hij op sommige momenten meer van hen vragen. Dat geldt overigens ook voor de cliënten. ‘We staan altijd voor elkaar klaar, als één van de jongens een probleem heeft, mag hij mij altijd bellen en ik zal dan mijn uiterste best doen om hem te helpen dit op te lossen.’ Naast werktraining biedt het project ook persoonlijke hulp en zorg om het welzijn van cliënten te verbeteren.

Om met Zijnges eigen woorden af te sluiten: ‘Project Werktraining is meer dan werk alleen!’